wechat

De mogelijkheid die met WeChat geboden wordt, is het gratis met je mobiel, iPad of andere tablet en PC of laptop berichten sturen naar vrienden in je contactenlijst. Naast chatten kun je ook audioberichten sturen, bellen en videobellen met de nieuwste versie van WeChat. Er zijn ook filters beschikbaar om foto’s te bewerken en mooier te maken. WeChat is afkomstig uit China en is een van de grootste spelers op de markt van de berichtenapplicaties

Wat is WeChat?
De app is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Tencent. Dit is een bedrijf dat zich richt op massamedia, entertainment, internet, mobiele telefoons en online advertenties.

WeChat is een gratis app waarmee je berichten kunt sturen naar contacten die deze app ook hebben geïnstalleerd. De privacy in deze app is vrij hoog. Je kunt namelijk niet zien of de ontvanger het bericht heeft gelezen, en het telefoonnummer waarmee je, je aanmeldt is niet zichtbaar voor de vrienden op je app. Naast het chatten geeft de app ook nog de mogelijkheid tot onder andere foto’s delen, bewerken met een filter, games spelen, videobellen, momenten en foto’s delen op andere Social Media en groepsberichten en groep chats starten.

WeChat inzetten als Marketing tool
Als je, je business wilt uitbreiden naar China, is het essentieel om een goede feeling met WeChat te hebben. Je moet namelijk begrijpen hoe WeChat werkt. Er zijn drie manieren om je merk onder de aandacht van de klanten te krijgen:

  • WeChat gebruiker kan het merkaccount vinden op zijn eigen account
  • De gebruiker kan jouw account vinden, omdat een van je vrienden een link die gerelateerd is aan je merk heeft gedeeld
  • Via de QR code

Statistieken van WeChat

  • 1,1 biljoen geregistreerde accounts
  • 818 biljoen maandelijkse actieve gebruikers
  • 570 miljoen dagelijkse gebruikers (gemiddelde)
  • 639 miljoen gebruiken het op de mobiele telefoon
  • 70 miljoen mensen buiten China gebruiken WeChat
  • 40 minuten per dag wordt het gemiddeld gebruik
  • 69% inkomsten uit mobiele sales

Is WeChat het beste alternatief voor Whatsapp?
Het is niet mogelijk om WeChat te gebruiken op de iPad en dat is een groot gemis. Dit hebben de populairdere kanalen, zoals Facebook wel.  Het gratis bellen en videobellen met andere toestellen is van een hoge kwaliteit en snelheid, omdat hier de focus op gelegd is. De app is al heel erg populair in Azië en het is een kwestie van tijd voordat WeChat de rest van de wereld overneemt. Dit komt mede doordat de app volledig gratis en reclamevrij is.

 

(Eddwin, wat is wechat en wat kunt u ermee, 2015)

http://pc-en-internet.infonu.nl/communicatie/139488-wat-is-wechat-en-wat-kunt-u-ermee.html

(China, 2016)

http://marketingtochina.com/need-know-wechat-marketing/

(Smith, wechat statistics, 2017)

http://expandedramblings.com/index.php/wechat-statistics/

Advertenties