vimeologo

Op Vimeo staan niet alle filmpjes die er gemaakt zijn, wat wel het geval is bij Youtube. Op Vimeo staan wel korte filmpjes of documentaires op. Het gaat ook makkelijk met Vimeo. Filmpjes linken naar je site gaat ook makkelijk via Vimeo. Je zet een linkje in je CMS en je bent klaar. Vimeo doet de rest en zorgt ervoor dat het netjes en in het juiste formaat er in wordt gezet.

Welke markt spreek Vimeo aan?
Vimeo spreekt een veel kleinere massa aan dan bijvoorbeeld Youtube. Vimeo richt zich op filmmakers en serieuzere personen die veel met beeld bezig zijn. Dit is te zien aan het aantal flauwe filmpjes die Youtube staan. Dit zul je niet vinden op Vimeo. De reacties zijn hierdoor ook kwalitatief goed, dus je kunt veel met de commentatoren onder de filmpjes.

Aantal gebruikers
Vimeo telt 35 miljoen geregistreerde gebruikers. Dit is een groot aantal, wat zegt dat Vimeo een Social Media kanaal in opkomst is. Het kanaal telt 160 miljoen maandelijkse views.

Statistieken
Vimeo is opgericht in 2004 door een groep filmmakers die hun werk graag wilden delen. In 2011 bracht de site naar buiten dat er per maand 65 miljoen uniek bezoekers op de site komen, waarvan 8 miljoen een account hebben. Eind 2015 zijn deze getallen opgelopen tot 170 miljoen maandelijkse kijkers, waarvan 25 miljoen geregistreerde gebruikers.

Op Vimeo worden er ook geen advertenties getoond, niet op de pagina zelf, niet voor het filmpjes en ook niet tijden of na het filmpje. Dit haalt een grote ergernis van bezoekers meteen weg.

vimeo

Abonnementsvorm
Vimeo biedt een drietal abonnementsvormen met ieder hun eigen opslagruimte en hulpmogelijkheden. Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van Vimeo, hierbij kun je 500 mb uploaden tot 25 GB per jaar. E-mails met vragen worden binnen 3 werkdagen beantwoord en je krijgt een basisinzicht in je statistieken.

Dan heb je het Vimeo Plus abonnement. Je betaalt hier $59,95 per jaar voor. Je kunt met dit abonnement tot 5 GB per week en tot 250 GB per jaar uploaden. Mails worden binnen 4 uur beantwoord op werkdagen. Inzicht in de statistieken zijn uitgebreider en je kunt je videospeler customizen en een eigen outro maken.

Als laatste heb je Vimeo Pro. Hier betaal je $199 per jaar voor en kun je tot 20 GB per week en 1 TB per jaar uploaden. Je krijgt hierbij ook VIP-support, wat inhoudt dat je op werkdagen binnen een uur antwoord krijgt. Een extra optie is het toevoegen van een logo aan je filmpje en krijg je toegang tot het Vimeo On Demand platform. Dit houdt in dat je video’s direct aan je publiek kunt verkopen.

Hieruit valt te concluderen dat Vimeo een serieus en professioneel kanaal is die zich op de serieuze kijker richt en waar positieve feedback belangrijk is, waar ook zeker iets mee gedaan wordt.

 

(Geffen, 2014)

https://royvangeffen.wordpress.com/2014/03/31/waarom-vimeo/

(Ketterij, 2016)

https://www.frankwatching.com/archive/2016/03/18/welk-social-media-kanaal-past-het-best-12-platformen-infographic/

(redactie, 2016)

https://imu.nl/internet-marketing-kennisbank/tools-systemen/vimeo/

Advertenties