livestreaming-app-meerkat-laat-gebruikers-elkaar-volgen

Privacy en internet zijn is geen goede combinatie. Geheime diensten hebben de mogelijkheid om mee te lezen met onze mails. Facebook en Google weten meer van ons dan wij daadwerkelijk denken en met social media delen we zelfs ons lief en leed. De nieuwe social media hit Meerkat gaat hierin nog een stapje verder.

Wat is meerkat?
Met Meerkat heb je de mogelijkheid om live video’s te delen via Twitter. Je maakt dus als het ware een eigen livestream. Dit kon ook al met Ustream, maar dat werd nooit zo populair bij het grote publiek. Het begint er naar uit te zien dat Meerkat wél populair wordt, wat niet vreemd is. De timing is goed, op veel plekken is het mobiele datanetwerk sterk genoeg om video’s te streamen en video is sterk in opmars.

Wat is de waarde van Meerkat?
De geschatte waarde van Meerkat is 40 miljoen euro. Een tijdje geleden haalde Meerkat 12 miljoen euro aan investeringen binnen. In 2015 was het totaal aantal gebruikers van Meerkat 300.000. Maar dit blijft stijgen en stijgen. 78% van de gebruikers zijn mannelijke gebruikers en de overige 22% zijn vrouwelijke gebruikers.

Een aantal statistiek rondom Meerkat

  • Er zijn in totaal 91.776 video gestreamd op Meerkat
  • 800 video views op Meerkat
  • 603 video streams getweet of ge-retweet
  • 20% van de gebruikers kijkt meer dan 2 uur livestreams per dag
  • $4,2 miljoen is Meerkat waard

meerkat

Dit zijn statistieken die voor het laatst gemeten zijn in 2015, dit kan nu wat afwijken van de bovenstaande statistieken.

Privacy?
Dat Meerkat niet goed is voor de privacy is wel logisch. Je kunt namelijk op een relatief makkelijke manier altijd en overal video’s live uitzenden. In de meeste gevallen is dit erg onschuldig, maar het kan ook op een negatieve manier uitpakken. Daarnaast kun je livestreams maken van concerten, voetbalwedstrijden of zelfs bij een film. Hoe het met de auteursrechten zit is nog niet bekend, maar niet iedereen zal blij zijn met een app als Meerkat.

 

(Jongh, 2015)

http://www.dutchcowboys.nl/online/meerkat-wat-is-het-en-waarom-is-het-juist-nu-zo-populair

(Smith, 2016)

http://expandedramblings.com/index.php/meerkat-statistics/

(Ketterij, 2016)

https://www.frankwatching.com/archive/2016/03/18/welk-social-media-kanaal-past-het-best-12-platformen-infographic/

Advertenties