unnamed

Dit is een populaire app waar je gratis mee kunt bellen in hoge kwaliteit, spellen kunt spleen op basis van grote emoticoons die onderling verstuurd worden en gratis berichten mee kunt sturen naar al uw vrienden. Het is vooral bekend in Azië, maar dankzij het niet karakter begint het ook Europa te veroveren. Dankzij het ingebouwde sociale netwerk is het, het grootste netwerk van Japan.

Wat is Line?
Line is een app die is opgericht in Japan, door het bedrijf LINE Corporation. De applicatie is in maart 2011 naar buiten gebracht. In het eerste anderhalf jaar waren er 100 miljoen gebruikers, tegenwoordig zijn er meer dan 300 miljoen mensen over de hele wereld die de app gebruiken. Line is opgericht na de aardbeving in Tohoku in maart 2011. Doordat deze aardbeving het communicatienetwerk helemaal plat had gelegd waren de mensen afhankelijk van communicatiemiddelen via internet. Hierdoor is Line meteen begonnen met het ontwikkelen van Free calls & messages.

Hoe verdient Line haar geld?
Omdat het downloaden van programma, bellen en chatten gratis is en blijft, zal het bedrijf op een andere manier aan inkomsten moeten komen. Ook zijn er geen advertenties te vinden in de applicaties. Maar hoe verdient Line haar geld dan? Door middel van ‘stickers’ te verkopen. Dit zijn grote, vaak bewegende emoji’s, die verstuurd kunnen worden naar contacten om een emotie uit te drukken. Hier omheen heeft Line tientallen games ontwikkeld waar deze figuren een hoofdrol in spelen. De spellen zijn gratis, maar er kunnen wel in-app aankopen gedaan worden.

Statistieken van Line

  • 600 miljoen geregistreerde gebruikers in 2015
  • 218 miljoen maandelijkse actieve gebruikers
  • $1,02 biljoen aan inkomsten in 2015
  • 20% inkomsten van stickers
  • $250.000 per maand aan sponsorinkomsten
  • 2,4 biljoen stickers verzonden per dag
  • 1 biljoen keer gedownload

Is line een goede vervanger voor WhatsApp?
Voor Line lijkt gratis chatten en bellen niet voldoende. Ze blijven continu nieuwe functies ontwikkelen, waaronder een antivirusprogramma en een leuk spelletje met de bekende figuurtjes uit de stickers.

Er zijn veel meer toepassingen dan deze twee die toegevoegd zijn, en deze lijst blijft maar groeien. Bijna elke extra app is zo populair als LINE zelf. Hierdoor blijft de app continu vernieuwen, iets wat uniek is in dit genre apps.

Het betalen voor WhatsApp spreekt mensen niet echt aan. Doordat er voor WhatsApp betaald moet worden gaan mensen op zoek naar een gratis alternatief. Er bestaat een kans dat Line dit alternatief wordt.

 

line

(Eddwin, 2014)

http://pc-en-internet.infonu.nl/communicatie/139439-wat-is-line-free-calls-messages-en-hoe-werkt-het.html#wat-is-line

(Smith, Line statistics, 2017)

http://expandedramblings.com/index.php/line-statistics/

(Uittenbogaard, 2013)

https://editorial.nl.softonic.com/line-een-goede-vervanger-voor-whatsapp

Advertenties