Het doel van zoekmachine optimalisatie is ervoor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt te staan, aan de linkerkant van Google welteverstaan. 81% van alle mensen die internet gebruiken vindt dat zoekmachines de beste ondersteuning zijn in het vinden van websites. Dat is ook de belangrijkste reden dat jouw website hoog in Google staat.

Waarom is zoekmachine optimalisatie dan topsport?

De overeenkomst tussen zoekmachine optimalisatie en topsport is dat je bij beide een gedegen strategie en werkwijze nodig hebt, en uiteindelijk een doel voor ogen hebt dat je wilt bereiken. Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO optimalisatie genoemd, werkt hetzelfde. Als je je doelen vooraf goed bepaalt en de juiste strategie hanteert profiteer je van de volgende voordelen:

  • Hoe hoger je in Google staat, hoe sneller iemand op je website klikt
  • Hoe meer bezoekers, hoe meer kans op aanvragen/bestellingen
  • Door de website gebruiksvriendelijker te maken nemen bezoekers eerder contact op
  • Een betere naamsbekendheid, omdat ze jouw bedrijf op iedere zoekterm tegenkomen

Doorlopend proces

De grootste fout die men maakt over SEO optimalisatie is dat ze denken dat het een eenmalige activiteit is. De manier waarop zoekmachines websites indexeren en het algoritme waarmee ze de hoogte in de zoekresultaten bepalen wijzigt continu. Ook de concurrentie zit niet stil. Dit zijn de voornaamste redenen dat de optimalisatie van de website een doorlopend proces is en geen eenmalig proces.

Factoren zoekmachine optimalisatie

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn voor zoekmachine optimalisatie:

  • Tekst optimalisatie

Tekstoptimalisatie is een middel om op een krachtige manier aan zoekmachines duidelijk te maken wat het onderwerp van je webpagina is.

  • Indexatie optimalisatie

Dit gaat over de vraag of je website wel ‘gelezen’ kan worden door zoekmachines. Het uitgangspunt hierbij is de broncode.

  • Linkbuilding

Linkbuilding bepaalt hoe populair je website is. Dit heeft een grote invloed in de ranking van je website in de zoekresultaten.

In de volgende blog ga ik meer in op het SEA gedeelte (rode gedeelte in de afbeelding).

blog7

Bronnen:

(Admin, Zoekmachine optimalisatie, 2016)

https://www.best4u-internetmarketing.nl/zoekmachine-optimalisatie/

(Admin, zoekmachine optimalisatie, 2016)

https://www.vindkracht9.nl/woordenboek/seo/zoekmachine-optimalisatie/

(SEO, 2016)

http://www.edwords.nl/kennisbank/definitie/seo/

Advertenties