In deze blog wordt behandeld hoe het online zoeklandschap er vroeger uit zag, hoe het er nu uit ziet en hoe het er in de toekomst uit gaat zien.

Vroeger

Google begon vroeger met hele normale zoekresultaten. Die werden daarna leuker gemaakt met images, en later toen video populair begon te worden kwam video erbij. Daarna kwam nog het nieuws erbij.

Nu

Inmiddels heeft Google, Google Search Plus Your World geïntroduceerd. Wat houdt dit in? Dat dit sociale netwerk van Google belangrijk is geworden en resultaten gaan beïnvloeden.

Wat is GSPYW? Google wil graag het socialer en persoonlijker maken van de zoekresultaten en meer interactie wanneer je op de zoekpagina terecht komt. Hierdoor kan Google meer van de bezoeker te weten komen. Het persoonlijk maken kun je doen door het gepersonaliseerd zoeken met bijvoorbeeld met Google Drive.

Google is bereid om te veranderen, ook als dat geld kost. Ook willen ze (tijdelijk) SEA resultaten niet meer tonen en delen vanuit Google+. De belangrijkste vraag die je jezelf hierbij moet afvragen is: Ben jij ook bereid om te veranderen? Om mee te gaan in de alles en om je klanten mee hierin ook mee te nemen.

Wat moet jij doen voor je bedrijf?

  • Maak een Google+ pagina
  • Ben uniek en actief of je Google+ pagina

Om Google+ succesvol in te zetten:

  • Voorlopen is belangrijk
  • Hoeveelheid kwalitatieve posts ook
  • Pagina’s krijgen de voorkeur
  • Bereik is erg belangrijk!

Toekomst

Een belangrijke zin die je jezelf moet voorhouden om verder te gaan met de toekomst is: Vraag je af wat Google aan het testen is, welke patenten er zijn aangevraagd en wat er in de US is gelanceerd.

Zorg ervoor dat je kunt denken als Google om in de toekomst mee te blijven doen. Wat gaat Google doen? En hoe kun jij hier op inspelen, ondanks dat je organische positie waarschijnlijk minder belangrijk wordt, hoe kun je nog optimaliseren en wat kan Google in de toekomst doen.

Review je eigen website alsof je al problemen hebt. Hiermee kun je een kritische blik creëren en kun je jezelf blijven verbeteren.

Wat ik je wil meegeven is: laat je meeslepen door wat Google introduceert, spring op de voorbij rijdende trein en ga mee met de flow. Want Google is de koning van de toekomst.

https://www.youtube.com/watch?v=N6h9fbHKNQA&feature=relmfu

Advertenties